Proctologie

Proctologie

ON Clinic

Departamentul de proctologie este specializat în tratamentul afecțiunilor canalului anal și perianal. Consultarea la timp a medicului proctolog diminuează substanțial durata tratamentului și previne agravarea stării de sănătate. Adresarea la proctolog este importantă în cadrul investigațiilor de rutină. Dacă sesizați eliminări de sânge, apare balonarea, constipația sau diaree, observați scădere în greutate, atunci adresarea la medicului proctolog trebuie să fie imediată.

La ON Clinic tratăm hemoroizii și fisurile anale fără intervenție chirurgicală. În cazul unor cazuri mai grave, dispunem de o sală de operație dotată cu cele mai moderne și eficiente dispozitive medicale, care facilitează recuperarea rapidă a pacientului. Medicii noștri vor stabili un tratament personalizat, care garantează tratarea deplină a afecțiunilor.

Departamentul de Proctologie efectuează diagnosticare și tratament pentru:

proctologie

Consultația unui proctolog la ON Clinic

De obicei, prima vizită la un un proctolog este amânată până în ultimul moment. Mitul despre incomoditatea vizitei la medicul proctolog persistă și în societatea modernă. Gândire total greșită! De regulă, oamenii vor consulta un proctolog atunci când bolile rectale devin evidente: apare durerea, apare sângerarea, se dezvoltă hemoroizi. Dar chiar și un ușor disconfort, tulburări frecvente de scaun sau constipație sunt deja semne alarmante.

Dacă ignorați simptomele și amânați examinarea proctologului, atunci probabilitatea de complicații sau apariția unor noi boli crește semnificativ.

Centrul Medical „ON Clinic” oferă: servicii de diagnostic, tratament  proctologic cu terapia minim invazivă. Folosim tehnologii moderne, inclusiv tratamentul cu unde radio. „Surgitron”  ceea ce vă permite să obțineți un rezultat eficient fără intervenție chirurgicală. Un fascicul de unde radio este concentrat numai pe zona afectată, fără a le afecta pe cele vecine. În același timp, „Surgitron” este complet inofensiv, deoarece undele radio se află într-o gamă care este complet sigură pentru sănătate.

Se recomandă programarea unei vizite preventive cel puțin o dată la doi ani după împlinirea vârstei de 40 de ani.

În ce cazuri este nevoie consultația medicului proctolog

Hemoroizi. Un proctolog poate diagnostica cu ușurință hemoroizii și va putea elabora un plan de terapie eficient. On Clinic are un arsenal larg de mijloace non-chirurgicale utilizate în Proctologia modernă cu care putem vindeca rapid și cu succes hemoroizii. Una dintre cele mai importante componente ale unui tratament cu succes pentru hemoroizi este examinarea proctologică în timp util.

Schimbările scaunului. Diverse impurități patologice în scaun (sânge, mucus, puroi) sunt un simptom grav și un motiv pentru vizitarea unui medic. Prezența sângelui în scaun poate fi rezultatul fisurilor anale, a diferitelor tumori ale rectului și a hemoroizilor.

Durere în timpul defecației. Dacă apar simptome de durere sau apar alte disfuncții (constipație, diaree), consultarea este necesară, deoarece acestea pot fi simptome ale diferitelor boli grave.

Examinare medicală preventivă de către un proctologpentru persoanele de după 40 ani este obligatorie și necesară

Cum decurge o consultație

Proctologia este una dintre acele domenii ale medicinei care provoacă o teamă nerezonabilă și neîntemeeată la pacient. Ca urmare a inconvenientului imaginar și a amânării de a merge la un proctolog care diagnostichează și tratează bolile rectului se pierde timp prețios, timp în care patologia intră într-o etapă cronică și provoacă durere și disconfort insuportabil pacientului. Să vorbim mai detaliat despre modul în care se efectuează o examinare proctologică pentru bărbați și femei și dacă merită să vă fie frică să vizitați un medic.

Când are loc prima întâlnire cu medicul, se întocmește un istoric medical din cuvintele pacientului. Numai după o conversație detaliată cu pacientul, medicul efectuează o examinare amănunțită.

În ce poziție este supus examinării pacientului? La programarea unui proctolog, pacienții sunt examinați în poziție culcată pe partea laterală. Postura laterală a bărbaților și a femeilor este aceeași. Pentru ca procedura să fie nedureroasă, medicul folosește un gel anestezic special.

Datorită acestei metode de examinare, nu există efecte dureroase. În același timp, un bun proctolog va efectua o examinare completă a rectului în decurs de jumătate de oră.

Cât costă examinarea inițială a rectului la ON Clinic și cum merge programarea și examinarea medicală, puteți afla contactând centrul nostru medical la numarul de telefon 022 20 00 00. După stabilirea finală a diagnosticului, puteți efectua proceduri și tratament la proctologul care a diagnosticat patologia.

Datorită metodelor minim invazive, tratamentul proctologic în clinica ON  fără intervenție chirurgicală și anestezie este destul de realist, iar terapia în sine este efectuată de medici cu experiență și cu înaltă calificare.

Hemoroizi - cauze, simptome și tipuri

Hemoroizii sunt vene umflate și inflamate din interiorul și din jurul anusului și a rectului inferior. Hemoroizii se aseamănă cu varicele care pot fi observate pe picioarele unei persoane.
 
Hemoroizii reprezintă o problema de sănătate foarte des întâlnită. Hemoroizii cauzează probleme și disconfort unui număr foarte mare de persoane la nivel global, număr care depășește 10 milioane de persoane numai din Statele Unite ale Americii. Riscul de apariție pentru hemoroizi crește până la vârstă de 70 de ani, scăzând apoi. De asemenea femeile gravide pot suferi de hemoroizi din cauza presiunii constante care este exercitată asupra venelor rectale.
 
Această afecțiune venoasă care poartă denumirea de hemoroizi este cauzată de o presiune prea mare la nivelul rectului, și de o forțare continuă a fluxului sanguin în venele rectale, fapt ce le determina pe acestea să se inflameze. Persoanele care au avut un caz de hemoroizi în familie sunt mult mai expuse aceste afecțiuni decât restul persoanelor a căror familie nu a fost afectată de hemoroizi.
 
Cele mai frecvente cauze pentru hemoroizi
    • constipația
    • diareea
    • statul jos excesiv
    • nașterea și presiunea exercitată de fetus în cazul femeilor
    • ridicarea de greutăți
    • obezitate
    • genetică
 
Simptomele hemoroizilor
    • sângerările rectale
    • dureri în jurul anusului și a rectului
    • iritații și mâncărimi la nivelul anusului
    • inflamații sau noduli la nivelul anusului
 
Deși acest lucru poate părea ciudat, curățarea și palparea excesivă a anusului afectat de hemoroizi poate dauna în loc să aibă un efect pozitiv. În cel mai rău caz simptomele pentru hemoroizi vor persistă pentru câteva zile. Nu toate persoanele afectate de hemoroizi prezintă simptome ale acestei afecțiuni.
 
Tipuri de hemoroizi
Tipurile de hemoroizi depind de locul în care aceștia apar. Există astfel două tipuri de hemoroizi, hemoroizi interni și hemoroizi externi.
Hemoroizii externi se dezvoltă în jurul anusului. Hemoroizii externi cauzează majoritatea simptomelor asociate cu această afecțiune, precum durerea, senzațiile de arsura și mâncărime, deoarece pielea din jurul lor este foarte sensibilă. Dacă un hemoroid extern devine strangulat, se poate formă un cheag de sânge care poate cauza dureri extrem de mari.
Hemoroizii interni se dezvoltă în interiorul canalului anal. Hemoroizii interni sunt adesea prezenți fără un semn, fără a cauza vreun disconfort. Hemoroizii interni sunt de cele mai multe ori nedurerosi, dar pot cauza mici dureri și sângerări uneori, mai ales atunci când este exercitată o presiune mai mare decât de obicei asupra lor din diverse motive.

Metode de tratament minim invazive pentru înlăturarea hemoroizilor

  • Fotocoagulare în infraroșu;
  • Metoda undei radio;
  • Ligatură cu latex;
  • Carterizarea hemoroizilor.

Folosind serviciile noastre, puteți fi sigur că examinarea va fi strict confidențială și anonimă.

Clinica ON are un departament de proctologie cu prețuri accesibile, care se ocupă de soluționarea problemelor delicate de sănătate la bărbați și femei într-un mediu confortabil, fără cozi, fără grabă și cel mai important FĂRĂ OPERAȚII.

Noutăți