Cauze acneei sunt în foarte multe cazuri aceleași și pot fi soluționate în mod simplu prin câteva metode banale.
Acneea este o afecțiune destul de stânjenitoare pentru persoanele afectate, această contribuind foarte mult la pierderea încrederii de sine și la distrugerea imaginii personale. Acesta este cazul întâlnit în acneea cronică. Există mai multe cauze acnee cum ar fi ereditatea, echilibrul hormonal, dietă și stresul. Înțelegerea faptului că există un număr destul de mare de cauze acnee este esențială în asigurarea unui tratament pe măsură.

Acneea este de fapt o afecțiune a pielii cauzată de supraproducția grăsimilor la nivelul pielii. Aceasta duce la acumularea de bacterii în pori care în final formează coșurile. Deși cauze acnee s-au înregistrat în numere foarte mari, cele mai des întâlnite cauze acnee sunt ereditatea, dezechilibrul hormonal și stresul. Astfel, dacă ești conștient că o persoană din familia ta a suferit de acnee, dacă ești victima unui dezechilibru hormonal ce afectează glandele sebacee și secreția de grăsimi la nivelul tenului, sau dacă pur și simplu ești o persoană expusă la foarte mult stres, șansele de apariție a acneei în cazul tău sunt foarte mari. Aceste cauze acnee pot fi însă combătute, cu excepția eredității.

Cauzele acneei precum dezechilibrul hormonal și stresul, pot fi soluționate cu ușurință, dar, că în orice lupta, este nevoie de o motivație suplimentară pentru a putea câștigă. 


Dezechilibrul hormonal se poate contracara cu ajutorul specialiștilor, prin administrarea de creme special concepute pentru acnee, creme care inhibă activitatea glandelor sebacee și prin anumite modificări în dietă. Astfel, cofeina, mâncărurile sărate, grase și bogate în carbohidrați și zaharuri ar trebui eliminate din meniul zilnic, sau ar trebui împărțite în cantități foarte mici care să nu afecteze persoanele afectate. Dintre numeroasele cauze ale acneei, dezechilbrul hormonal este printre singurele care trece de la sine, fiind tipic perioadei adolescentine
Acele cauze reprezentate de stresul cotidian și de lipsa de odihnă pot fi evitate cu ușurință printr-un comportament diametral opus care să contravină apariței acneei.

Așadar, dacă aceste cauze acnee sunt și cele care au stat la baza afecțiunii tale, încearcă să urmezi sfaturile de soluționare de mai sus și vei vedea cum rezultatele se vor simți imediat.