Dermatologie

Dermatologie

ON Clinic

Departamentul de dermatologie are rolul de a diagnostica și trata afecțiunile pielii de natură dermatologică și venerologică. Medicii din cadrul ON Clinic, vor analiza simptomele prezentate și vor efectua investigații suplimentare pentru a stabili un plan amplu și eficient de tratament. 

Secretul unui ten sănătos constă în vizitele regulate la un medic dermatolog specialist. La ON Clinic, avem specialiști dermatologi ce tratează eficient dermatita atopică, urticaria, rozaceea, acneea, cât și alte afecțiuni ale pielii. Problemele tenului denotă o mulțime de patologii ascunse ale organismului care au nevoie de un tratament multidisciplinar și personalizat. 

Dermatologii din clinica ON Clinic sunt profesioniști în tratarea psoriazisului doar cu metode naturale, fără a recurge la preparate hormonale sau cu steroizi.

dermatologie

Cauzele apariției acneei

Foarte multe persoane dau vina pe hormoni și pe uleiurile corporale atunci cand vine vorba de acnee. De fapt, lucrurile sunt cu mult mai complicate de atât. Acneea este cauzată de o combinație de pori înfundați, bacterii, hormoni și un sistem imunitar agresiv.

Pielea este acoperită de mici deschizături denumite pori. Fiecărui por îi este atașat o glandă sebacee care produce un ulei denumit sebum. Porii sunt căptușiți cu celule dermale denumite cheratinocite. Aceste celule au o viață scurtă și de obicei se desprind și cad singure, sau se blochează în interiorul porilor.

De cele mai multe ori aceste celule sunt împinse afară de sebum și sunt eliminate în totalitate atunci când te speli, dar în unele cazuri se întamplă ca sebumul să le facă să fie cu atât mai greu de eliminat de către pori, determinând înfundarea acestora și pregătirea lor pentru nedorita acnee. O dată blocate în interiorul porilor, aceste celule dermale reacționează la contactul cu hormonii androgeni, formând un „dop” propriu-zis care nu permite curățarea porilor.

În contact cu bacteriile prezente pe piele, acești pori înfundați reacționează și se transformă în coșuri, devenind inflamați și dureroși. Așadar, cele mai des întâlnite cauze ale acneei sunt cele legate de glandele sebacee, de nivelul hormonal și de eliminarea celulelor dermale moarte.

Tratamentul acneei

În dependență de severitatea acneei, tratamentul diferă. Astfel, dacă acneea are o fază ușoară, tratamentul potrivit este unul cu ingrediente naturale precum: miere de albine, făină de ovăz, mușețel, suc de lamâie sau castravete. Toate aceste ingrediente ajută la vindecarea coșurilor, la ameliorarea iritațiilor și la accelerarea procesului de regenerare a pielii.

În cazurile de acnee mai severă, se aplică un tratament sintetic, sub forma unor creme pe bază de acid salicilic și substanțe antiinflamatoare.

Specialiști

Noutăți