Tratamentul varicelor poate fi recomandat de către orice persoană care a suferit sau suferă de această afecțiune, dar înainte de a urmă unul dintre aceste tratamente varice este bine să primiți un diagnostic din partea unui specialist care să fixeze și cauzele apariției acestora. Varicele sunt acele vase de sânge mărite, decolorate, inflamate și răsucite din zona picioarelor. Varicele au de obicei un diametru maxim de 3 mm. Acestea dau de obicei dureri sacaitoare și senzații de mâncărime neplăcute.

Cauzele exacte de apariție a varicelor sunt încă necunoscute, dar există totuși câteva teorii și câteva tratamente varice care se încearcă și care sunt recomandate în zilele noastre. Ceea ce se știe totuși despre varice este că acestea sunt mult mai predominante în rândul femeilor decât al bărbaților și că afectează în principal persoanele cu vârste de peste 50 de ani. Aceste vase de sânge afectate pot fi supuse unor numeroase tratamente varice de diverse tipuri.

Există mai multe cauze care contribuie la apariția varicelor, așa că este absolut vital să se stabilească aceste cauze înaintea recurgerii la anumite tratamente varice aplicate. Probleme precum creșterea bruscă în greutate (incluzând aici cazul specificat mai sus al femeilor gravide), afecțiuni ale sistemului circulator sau lipsa de exercițiu fizic pot duce la apariția varicelor.

Cauzele ce determina abordarea anumitor tratamente

Așadar, dacă problema care stă la baza varicelor este o afecțiune a sistemului circulator, acele tratamente varice recomandate sunt bazate pe administrarea de medicații orale care să ajute la subțierea propriu-zisă a sângelui pentru a înlesni circulația, pe stabilirea unui program de exerciții fizice care să stimuleze circulația sanguină din zona membrelor inferioare sau pe abordarea terapiei cu laser, această din urmă fiind cea mai scumpă și cea mai puțîn rezonabilă varianta.

Terapia cu laser intră în categoria de tratamente varice doar în momentele în care severitatea acestei afecțiuni depășește anumite limite, în care acele vase de sânge pun în pericol integritatea structurală a zonelor afectate și în care circulația din acele vase de sânge ajunge la un nivel atât de scăzut încât riscul complicațiilor foarte grave devine foarte mare. Dacă problema este greutatea prea mare, atunci pe lista de tratamente varice se include stabilirea unei diete sănătoase care să ajute la pierderea acelor kilograme în plus și în același timp să garanteze aportul zilnic de vitamine, minerale și fibre care la rândul lor să contribuie la sănătatea generală a corpului dvs și implicit a vaselor de sânge afectate de varice. 

Tratarea varicelor depinde și de vreun factor genetic?

Varicele sunt acele vase de sânge inflamate, răsucite și colorate în varde sau albastru de pe picioarele persoanelor în vârstă, a femeilor însărcinate, a persoanelor obeze, sau a persoanelor cu un stil de viață sedentar, dar nu numai. Varicele au de asemenea și un factor genetic destul de puternic de care depind, așa că dacă aveți la cunoșțînță faptul că o persoană din familia dvs suferă sau a suferit de varice, fiți sigur că într-un viitor, fie el apropiat sau îndepărtat, și dvs veți fi afectat de această boală a sistemului vascular.

Tratarea varicelor depinde astfel și de un factor genetic, în sensul în care o prevenire corectă ar trebui desfășurată în momentul experimentării primelor simptome, iar o tratare corectă ar trebui realizată în momentul în care evoluția varicelor va începe să urce o pantă ascendentă. Astfel, dacă o persoană din familia dvs suferă de varice, este bine să apelați la tratarea varicelor preventiv, prin metode naturale care tin în principal de diete și de comportament.

Tratarea varicelor în cel mai simplu mod

Așadar, pentru persoanele care au un istoric de varice în familie, tratarea varicelor include anumite metode de prevenire care nu sunt deloc complicate și care pot fi integrate cu o mare ușurință în programul fiecărei persoane. Statul în picioare excesiv, precum și statul jos mai mult decât trebuie sunt cauze ale varicelor, iar înlăturarea acestora face parte din tratarea varicelor în mod natural.

Dacă aveți un job care va obligă să stați în picioare pentru foarte mult timp, sau care va țintuiește la un birou monoton, atunci sfatul meu este să încercați pe catde des posibil să va mișcăți articulațiile, să va flexați picioarele, să va mișcăți degetele de la picioare, gleznele și genunchii pentru a evita instalarea amortelii cauzate de o circulație proastă și pentru a stimula astfel circulația din zona membrelor inferioare. De altfel, tratarea varicelor include și unele modificări din dietă dvs, modificări care va pot ajută să scăpați de kilogramele în plus care va scapă de presiunea suplimentară aplicată asupra vaselor de sânge și care va pot întări organismul prin consumul de vitamine, minerale și fibre atât de necesare în întărirea pereților vaselor de sânge afectate sau predispuse la varice.

Tratamentul holistic al varicelui

Tratamentele contra varicelor sunt recomandate în fiecare zi de doctorii care tratează persoanele afectate de varice, fie acestea persoane în vârstă, persoane tinere, femei sau bărbați. De ce femeile apelează la tratamente varice mai mult decât bărbații? Această întrebare este una foarte bună și are un răspuns de altfel foarte simplu. Femeile sunt mult mai expuse varicelor din diverse motive cum ar fi modificările hormonale care apar în timpul unei sarcini și în perioada menopauzei, tendințele de îngrășare rapidă, cât și sensibilitatea generală a sistemului circulator. Așadar, din cauza acestor factori, femeile au nevoie de tratamente mult mai mult decât bărbații, un rol important jucându-l și factorul vizual, imaginea având o importantă mare pentru orice femeie.

Ce fel de tratamente holistice pentru varice există?

Unii oameni care suferă de varice refuză tipurile de tratamente varice propuse de majoritatea doctorilor, și anume acele tratamente varice care includ intervenții chirurgicale invazive și non invazive costisitoare, dureroase și neplăcute. Aceșți oameni apelează astfel la tratamente varice holistice care, consideră ei, au un efect mult mai bun decât orice alte tipuri de tratamente varice.

Unul dintre aceste tratamente varice este acupunctură. Acupunctură trebuie aplicată întrun anumit moment al evoluției varicelor, întrucât această metodă de tratare nu vindecă varicele, ci activează anumite centre care împiedică această afecțiune să se înrăutățească, stopandu-i aproape complet evoluția. Această metodă este una complet lipsită de dureri, în ciuda părerilor generale, și are un efect de lungă durata, acesta fiind însoțit de de o îmbunătățire generală a sistemului imunitar și al sistemului circulator.

O altă metodă care se regăsește pe lista de tratamente varice holistice este aromaterapia. Uleiurile esențiale de chiparos și mușcâtă sunt folosite, câte 12 picături din acestea fiind amestecate cu un alt ulei, mixtură finală fiind astfel aplicată pe picioare în zonele afectate de varice, dar și pe întreg piciorul, pentru a stimula circulația sanguină. În același scop este folosit și uleiul de rozmarin. Pentru a trata durerile și senzațiile neplăcute de mâncărime se poate folosi uleiul de mușețel, care se aplică pe picioare asemenea celorlate uleiuri.

Așadar, dacă varicele va dau bătăi de cap, dacă v-ați săturat să va ascundeți picioarele de rușine, dacă durerile cauzate de această afecțiune au depășit orice limita, dacă nu va puteți opri din scărpinat, dacă nici un remediu natural nu funcționează, și dacă va este teamă să apelați la o intervenție chirurgicală, apelați la aceste tratamente varice holistice și veți vedea că problemele dvs vor dispărea. 

Tratamente neinvazive contra varicelui

Tratamente contra varicelui există în diverse categorii, de la tratamente varice naturale, la tratamente varice tradiționale, la tratamente varice homeopate, la tratamente varice chirurgicale și până la tratamente varice non chirurgicale și tratamente varice neinvazive. Varicele este în mod general o afecțiune destul de ușoară, chiar dacă pot avea un impact destul de puternic asupra calității vieții dvs.

Din fericire, simptomele care însoțesc apariția varicelor se pot trata cu unele tratamente varice care nu implică intervenții chirurgicale, dar acolo unde intervențiile chirurgicale sunt absolut necesare se pot utiliza unele neinvazive de mare succes.

Tratamente neinvazive contra varicelui pentru un pacient fericit

Tratamentul neinvaziv contra la varice elimina riscurile unei intervenții chirurgicale obișnuite și combină tehnologia de ultima ora cu talentul și cunoștințele unui specialist pentru a obține o metodă optimă de tratare a varicelor. În acest fel pacienții care apelează la tratamente neinvazive contra varicelui observă cele mai bune rezultate dintre toate tipurile de tratamente varice, cu minimum de bătaie de cap, și cu un risc minim de complicații.

Care sunt procedurile neinvazive contra varicelui?

Când vorbim de tratamentul neinvaziv al varicelui, de obicei de referim la scleroterapie și la tratament endovenos cu laser, ambele acest variante fiind unele puse la punct de puțînă vreme.

Scleroterapia ecografică implică folosirea unui ecograf pentru a ghida un chirurg să injecteze substanță necesară tratării în zona exact afectată, substanță care poate ori să distrugă vasul respectiv, să-l facă să cedeze, să se micșoreze și să fire absorbit de corp, fie să întărească pereții vasului de sânge în care este injectată. Întărirea pereților este absolut necesară, având în vedere că una dintre cauzele principale de apariție a varicelor este pierderea elasticității vaselor de sânge din zona picioarelor, zona afectată atunci când vorbim de varice.

Tratamentul endovenos cu laser implică folosirea unui cateter care găzduiește un laser. Cateterul este apoi introdus în venă superficială afectată pentru a o trata, introducerea cateterului făcându-se în general în zona inghinală în urmă anestezierii zonei respective. Pe măsură ce cateterul este retras, venă este tratată, este supusă ablatiei, adică este arsă.

În afară acestor tratamente varice de natură medicală se pot recomandă și tratamentele clasice folosite în tratarea simptomelor varicelor, cum ar fi aplicarea de creme pe baza de plante și vitamine care calmează durerea și senzațiile de mâncărime, consumarea unei cantități mari de apă pentru îmbunătățirea circulației și fixarea unui program de exerciții fizice care să stimuleze circulația sanguină în zonele afectate.

Tratamente non chirurgicale pentru varice

Tratamente pentru varice sunt aplicate zilnic persoanelor afectate de această boală, iar cel ami des întâlnit tip de tratamente varice sunt intervențiile chirurgicale. Dacă varicele dvs nu va provoacă nici un disconfort atunci probabil că nu aveți nevoie de aceste tratamente varice. Acest lucru, lipsa simptomelor, nu ar trebui să va mire, deoarece foarte multe persoane suferă de varice și nu experimentează nici o senzație, fie această de durere, mâncărime sau orice altceva. Foarte multe persoane nu doresc tratamente varice, ci doresc să se trateze în scop strict cosmetic sau în cazul apariției vreunei complicații neașteptate.

Pe ce baza se recomandă aceste tratamente varice?

Aceste tratamente varice depind la momentul aplicării lor de starea de sănătate generală a persoanelor afectate. Mărimea, poziția și severitatea varicelor sunt de asemenea luate în calcul. Doctorul dvs va putea să va recomande unul dintre numeroasele tratamente varice numai în funcție de aceșți parametrii. Printre aceste tratamente varice se pot numără și unele non chirurgicale. Aceste tratamente varice vor fi detaliate în cele ce urmează.

Care sunt aceste tratamente varice non chirurgicale?

Printre aceste tratamente varice non chirurgicale se numără:

– ciorapii compresivi, acest tip de tratament fiind folosit foarte des de către persoanele afectate de varice. Acești ciorapi sunt special concepuți pentru a va strânge picioarele în scopul creșterii și îmbunătățirii circulației sanguine la nivelul vaselor de sânge afectate. Acest tip de ciorapi trebuie să fie corect dimensionati pentru a avea efectul dorit, și se pot schimbă o dată la 4, 5 luni. De asemenea trebuie să se țînă cont și de nivelul evoluției varicelor pentru a se putea alege un model de ciorapi cu o presiune potrivită, optimă pentru nivelul respectiv.

– cremele topice fac de asemenea parte din lista de tratamente varice non chirurgicale, acestea fiind aplicate pe zona afectată pentru a reduce inflamațiile și senzațiile de mâncărime, precum și durerile. Aceste creme pot conține Aloe Vera și vitamina E în principal, precum și unele componente cu un efect ușor anestezic.

– scleroterapia este unul dintre cele mai populare tratamente varice din zilele noastre datorită simplității cu care se realizează. Acest tip de tratament presupune injectarea unei substanțe în vasele de sânge afectate, substanțe care determina aceste vase să cedeze, să se micșoreze și în final să se resoarba. Această intervenție nu necesită anestezie, durează foarte puțîn și nu necesită o perioada de convalescență precum celelalte tratamante varice invazive. 

Tratamentul naturist al varicelor

Tratarea varicelor nu este neapărat o știință exactă, deși mulți doctori refuză să accepte ideea existenței remediilor naturale.

Tratarea varicelor și medicină modernă

Majoritatea medicilor specialiști, a dermatologilor și a chirurgilor plasticieni refuză ideea existenței remediilor naturale folosite în tratarea varicelor. Această înverșunare a lor, deși ușor de explicat, împiedică foarte mulți oameni să scape de această afecțiune fără a se supune unei intervenții chirurgicale costisitoare și consumatoare de timp. Foarte puțini doctori sunt aceia care le recomandă pacienților lor abordarea unor remedii mai puțîn convenționale de tratarea varicelor înainte să se supună unei intervenții chirurgicale invazive dureroase.

În opinia multor oameni, refuzul specialiștilor de a acceptă existența acestor metode naturale folosite în tratarea varicelor este o dovadă a ignoranței lor, deoarece toate aceste metode sunt bazate într-un fel sau altul pe studii medicale, pe rezultate medicale și nu pe zvonuri și rezultate inventate.

Metodele naturale folosite în tratarea varicelor se bazează în principal pe prevenirea evoluției acestei afecțiuni, pe încetinirea ei și pe încercarea de vindecare a acesteia prin înlăturarea cauzelor de apariție. Metodele naturale folosite în tratarea varicelor pot face ceea ce nu poate face nici o intervenție chirurgicală, și anume poate distruge cauzele apariției varicelor, împiedicând astfel apariția viitoare a acestora.

Tratarea varicelor și “leacurile băbești”

Se spune că toate plantele au un efect benefic asupra corpului uman, dar doar dacă știm cum să le folosim și dacă avem un scop bine definit. De exemplu, vitamina E din plante poate ajută la diminuarea inflamatiilor cauzate de varice și la calmarea zonelor afectate pentru o lungă perioada de timp. Aplicată în mod regulat, vitamina E poate înlătura majoritatea simptomelor acestei afecțiuni, iar acesta este un caz bine documentat de tratarea varicelor.

Printre resursele naturale folosite în tratarea varicelor se numără fructele și legumele proaspete, legumele verzi, cerealele integrale și uleiurile obținute din diverse plante. Fructele colorate conțin foarte mulți antioxidanți care contribuie la întărirea pereților vaselor de sânge, alungând astfel varicele, iar legumele verzi contribuie la sporirea circulației sanguine, au un rol de întreținere a sistemului circulator atât de important în tratarea varicelor. Cerealele integrale conțîn fibre care ajută la echilibrarea digestiei atât de importante în reglarea metabolismului, iar uleiurile sunt de cele mai multe ori folosite că unguente, fiind aplicate direct pe zonele afectate de varice pentru a diminua inflamațiile, durerile și senzațiile de mâncărime atât de neplăcute cauzate de acestea.

Tratarea varicelor de acasă

Tratarea varicelor nu este atât de complicată pe cât poate părea și este o activitate ce poate fi desfășurată cu ușurință în intimitatea casei tale.

Cum știu dacă trebuie să apelez la tratarea varicelor?

Afecțiunea această cunoscută de toată lumea sub denumirea de varice este una destul de neplăcută, dar cu un caracter inofensiv. Varicele sunt acele vase de sânge din zona membrelor inferioare, a gambelor și a copaselor, care se inflamează, se răsucesc și se colorează intr-un mod anormal din anumite cauze. Aceste cauze pot fi enumerate la nesfârșit, dar în acest articol eu voi sublinia doar câteva. Astfel, cauzele varicelor sunt obezitatea, înaintarea în vârstă, adoptarea de poziții obositoare pentru lungi perioade de timp (precum statul în picioare), sarcinile în cazul femeilor și un puternic factor genetic.

Varicele, după cum spuneam mai sus, sunt o afecțiune destul de inofensivă. Asta nu înseamnă totuși că trebuie lăsată să evolueze, tratarea varicelor fiind o activitate ce ar trebui derulată încă din momentul observării primelor simptome. Tratarea varicelor nu trebuie să fie o povara, iar tu nu trebuie să o lași să devină o povara, ignorând stadiul evoluției varicelor. Așadar, dacă simți că un vas de sânge de pe piciorul tău devine inflamat, dacă acesta capătă o culoare albastră sau verde, nu ezită să începi tratarea varicelor imediat pentru a putea obține rezzultate pozitive cât mai rapide.

Pot încerca tratarea varicelor de acasă?

Răspunsul la această întrebare este unul chiar foarte pozitiv. Varicele depind de modul tău de viață, acestea fiind determinate de anumite schimbări din metabolism, din dietă și de o presiune suplimentară care este aplicată pe vasele de sânge din membrele inferioare. Așadar, dacă ai alege tratarea varicelor din intimitatea propriei case, schimbările pe care le-am anumerat mai sus ar putea fi realizate mai ușor in sens invers.

Stand acasă, ai putea să-ti relaxezi picioarele mult mai ușor, ai evita statul in picioare excesiv, ai putea să urmezi o dietă echilibrată care să te ajute in tratarea varicelor, ai putea să faci diverse exerciții fizice care să stimuleze circulația sanguină de la nivelul membrelor inferioare și ai putea lua multe alte măsuri care să te ajute in tratarea varicelor. Tratarea varicelor nu trebuie astfel tratată că o corvoadă, această activitate putând fi inclusă foarte ușor in programul tău zilnic, fără a-ti afecta cu ceva ritualurile zilnice, și fără a te face să te simți mai puțin liber. 

Apelează la tratarea varicelor urgent

Dacă diagnosticul primit in urmă consultului căruia v-ați supus va fi unul nedorit, este recomandat să nu intrați in panică și să discutați cu medicul dvs o modalitate in care puteți apela la tratarea varicelor cât mai repede. Varicele sunt o afecțiune pe cat de inofensivă, pe atât de imprevizibilă, deoarece este o boală a sistemului circulator care lăsată netratată poate deveni foarte periculoasă. Dacă sunteți conștient ca suferiți de o boală cardiacă sau de alte boli care implică sistemul circulator, cum sunt cele ale rinichilor și ale plămânilor, trebuie să puneți la punct un plan de bătaie pe care să-l urmați constant de tratarea varicelor.

Astfel de boli pot deveni mult mai complicate dacă varicele sunt lăsate netratate și dacă starea acestora se agravează. Varicele este o boală care înaintează o dată cu vârstă, așa ca țineți cont de acest aspect și încercați să va protejați de apariția sau de evoluția lor necontrolată până nu va fi prea târziu. Varicele este o afecțiune cu un potențial periculos iar tratarea varicelor este o activitate pe care n-ar trebui s-o neglijeze nici o persoană afectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *