Cel mai bun săpun pentru pielea care suferă de mâncărimi este orice săpun care conține Neem (Azadirachta indică), deși efectele neemului sunt mai cunoscute pentru abilitatea de a trata iritațiile cauzate de eczeme decât pentru calmarea mâncărimilor psoriazisului. De asemenea, de ajutor atât pentru psoriazis, cât și pentru eczeme, este o combinație de miere, ulei de măsline și ceară de albine aplicată pe piele după baie.

De obicei, psoriazisul răspunde la suplimente cu vitamina C, fie ea naturală sau sintetică, vitamina E, betacaroten și seleniu. Când vine vorba de psoriazis, suplimentele cu B12 probabil nu au niciun efect, dar cremele cu vitamina B12 (făcute de obicei cu ulei de avocado) de obicei au efect; consumul de alcool este un factor de risc pentru simptomele psoriazisului, mai ales la bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani. Când solzii sunt rupți sau cad de pe pielea afectată de psoriazis, de obicei au loc sângerări, făcând pielea susceptibilă la infecții. După stadiile de debut, psoriazisul poate constitui și o urgență medicală când pielea se crapă pe arii extinse, când există fisuri și infecții ale pielii. 

Compresele cu turmeric, făcute în casă prin adăugarea unei linguri de turmeric la jumătate de ceașcă de ulei de măsline și tamponate cu un disc de vată pe pielea afectată poate ameliora măncărimile și iritațiile, deși efectele lor nu sunt imediate. Puteți aplică pastă făcută din turmeric pe piele aproape pe orice parte a corpului afectată de psoriazis: ureche externă, față, coate, trunchi,etc. Nu mâncați turmeric pentru a controla psoriazisul, mai ales dacă folosiți Plavix sau Coumadin.

Metode de prevenire a mâncarimilor

Simptomele psoriazisului pot fi ameliorate cu ajutorul postului pe termen scurt (chiar și 18 ore), dietelor sărace în calorii și cele vegetariene. Urmarea dietelor vegetariene ajută în ameliorarea bolii deoarece acizii grași derivati din acidul arachidonic, care se găsește în special în gălbenușurile de ou și mâncăruri prăjite, contracarează beneficiile acizilor grași în oprirea producției de hormoni iritanți.

Există creme și loțiuni pentru psoriazis care se eliberează cu rețeta de la medic sau de la dermatolog; de multe ori, acestea conțin ingrediente care ajută la subțierea plăcilor de psoriazis, reduc mancarimile și ajută la suprimarea creșterii noului strat de piele care cauzează probleme. Cremele și loțiunile cu rețeta pot conține ingrediente cum ar fi catranul de cărbune și derivati de vitamina D. Unele au și steroizi care ajută la suprimarea sistemului imunitar, iar acest lucru ajută la încetinirea creșterii noului strat de piele.