Multe dintre simptomele fisurilor anale pot fi ameliorate cu ajutorul grâului. Nu trebuie să va schimbați dietă, să beți zeci de litri de apă, să folosiți laxative sau să va încărcați scaunul cu fibre. Cel mai important lucru dintre toate este că nu veți mai suferi de durerea și sângerările care pot fi atât de supărătoare când aveți această boală. Operațiile, cum ar fi injecțiile cu botox și alte proceduri, ar trebui considerate doar că soluție finală.
Ce este o fisură anală?
O fisură este o despicătura sau ruptură la capătul exterior al peretelui canalului anal, de obicei la partea posterioară a anusului. În cazul fisurilor cronice, o bucată de piele, cunoscută și sub numele de „santinelă”, acoperă de obicei fisură și această poate fi diagnosticată greșit că fiind un hemoroid dureros.
Puterea de vindecare a grâului.
Deși afectează o altă parte a corpului, fisurile anale rezultă dintr-o spărtură în peretele anal într-un mod asemănător apariției crăpăturilor pe buze, care, așa cum mulți dintre voi știți, pot fi destul de dureroase și dificile de tratat. Un tânăr pacient a suferit de această problema mai mult de un an de zile și a primit numeroase tratamente care nu au funcționat, incluzând steroizi și antibiotice. Cu toate acestea, rana să s-a vindecat într-o săptămâna de la aplicarea unei creme pe baza de grâu.
Care sunt simptomele fisurii anale?
- Durerea, care poate fi severă, în timpul și după defecații
- Sânge roșu în scaun (sânge pe hârtia igienică)
- Constipație – din cauza durerii se evita defecația
- Mâncărime și senzație de arsura în zona anală
- Dificultate la urinare
De ce este atât de dureros?
Zona în carea apare fisură anală este alimentată de numeroase terminații nervoase care sunt deosebit de sensibile. Chiar și o despicătura foarte mică în peretele canalului anal poate fi foarte dureroasă, mai ales în timpul defecației când mușchii anusului sunt întinși.
Cine suferă de fisuri anale?
Fisurile anale sunt destul de răspândite. Se estimează că doar în SUA apar aproximativ 250.000 cazuri noi în fiecare an. Poate apărea la noi-născuți și pe toată durata vieții, până la bătrânețe, și afectează ambele sexe în mod egal. De obicei este mai frecvența în perioada dintre maturitatea timpurie și vârstă de mijloc. Sarcina și nașterea pot agrava sau declanșa această afecțiune.
Cât timp durează?
Aproximativ 50-60% dintre fisurile anale se vindecă în mod spontan. Cu toate acestea, ele pot reapărea sau deveni cronice (unele durează câțiva ani) la cealaltă proporție de 40-50%.
Cum sunt diagnosticate fisurile anale?
Simptome că durerea și sângerările rectale îl vor alertă pe doctorul dumneavoastră și va face o simplă examinare a capătului exterior al canalului anal. Dacă există o fisură acută, această va arată că o mică ruptură în partea posterioară (la capătul inferior, aproape de șira spinării) a anusului. Fisurile cronice au margini îngroșate și un nodul „santinelă”, așa cum am menționat anterior.