Fisurile anale sunt spărturi sau rupturi care apar în regiunea anală, cauzând disconfort, durere și sângerări ocazionale. Fisurile anale sunt legate îndeaproape de hemoroizi, dar nu sunt hemoroizi. Gradul de durere pe care o poate simți o persoană variază de la individ la individ și va depinde întotdeauna de locul în care apare și de numărul de fisuri afectate de pielea care se rupe în apropierea rectului. Durerea poate apărea în timpul sau după defecația normală și poate dura destul de mult. Este foarte dureros pentru unii, mai ales pentru bebeluși și pentru copii mici. Acesta este motivul pentru care, dacă sunteți părinte, ar trebui să aveți mereu la îndemână ceva pentru ușurarea durerii anale pentru copilul sau bebelușul dumneavoastră.

Fisurile anale apar în partea exterioară a anusului, asociate de obicei cu senzații de arsură sau mâncărime. Mai mult, unele prezintă și o scurgere urat mirositoare care se lipește de obicei de lenjerie. Există multe teorii cu privire la apariția și gradul de incidența a fisurilor anale și se crede că sunt cauzate de întinderea mucoasei anale dincolo de limitele acesteia. Vinovatul principal este constipația cronică. Acest lucru se întâmplă atunci când este eliminat un scaun mare și tare prin anus în timpul defecației; se pune presiune suplimentară pe vene și această va cauza o ruptură în canal sau la anusul însuși.

Conform ultimelor studii, fisurile anale sunt cauzate și de acțiunile involuntare ale sfincterului anal intern care nu poate să se relaxe în timpul defecației. Dacă credeți că aveți acest tip de boală, ar trebui să va gândiți imediat la tratamente pentru a ameliora simptomele. Acționând rapid și căutând ușurarea pentru fisurile anale și un tratament corespunzător, veți putea controla durerea și disconfortul cauzate de boală. Vestea bună pentru cei care caută tratamente pentru fisurile anale este că pe piață sunt disponibile o mulțime de medicamente care vindecă fisurile și va scapă de dureri și neplăceri. Unele dintre aceste tratamente sunt făcute din ingrediente naturale și sunt dovedite că fiind sigure.

Dacă nu va puteți procura astfel de tratamente și vreți să scăpați pentru o clipă de durere sau de mâncărimi, puteți să încercați următoarele lucruri:

Dacă apare o fisură anală continuă, doctorul poate decide că problema este de fapt o leziune internă sau un spasm muscular. Acest tip de fisuri anale poate fi corectat prin chirurgie, care este de obicei o mică operație în timpul căreia este îndepărtată o porțiune din mușchiul numit sfincter anal intern, fisura este astfel capabilă să se vindece. Tăierea muschiului cauzează foarte rar probleme cu abilitatea de a controla defecațiile.