Fisurile anale sunt cauzate în mare parte de trecerea unui scaun tare prin cavitatea anala. În cazul femeilor, procesul este diferit de ceea ce se întâmplă la bărbați și are loc mult mai des deoarece spațiul dintre cavitățile anala și vaginală este foarte îngust. Cauzele apariției unei fisuri anale pot fi determinate de obicei în timp, dacă defecatiile nu sunt evitate în mod intenționat și dacă este urmată o dietă bogată în fibre.

Fisura anala poate fi cauzată, deci, de obiceiurile alimentare ale unui persoane, scaunul tare fiind cel care, în cele mai multe cazuri, provoacă rupturi în marginea canalului anal. O altă cauza a apariției fisurii este sexul anal; orice obiect introdus în canalul anal poate fi de asemenea în spatele fisurii. Canalul anal este foarte delicat și fisurile în această zona tind să fie foarte dureroase și dificil de tratat. Scaunele mari cauzează întinderea și forțarea cavitații anale; scaunul de obicei se întărește din cauza constipației și a tinerii materiilor fecale înăuntru, prin evitarea mersului la toaletă. La femeile însărcinate, fisurile tind să fie mai des întâlnite pentru că se pare că ele au mai multe probleme cu mersul la toaletă și constipația decât bărbații.

Fisurile anale apar aproape de șînă spinării, unde pielea este mai fină. În timpul defecației, mușchii anali întră în mod reflex în spasme și terminațiile nervoase dezgolite de fisură produc o senzație dureroasă. Durerea duce la evitarea defecației care poate cauza constipație, care la rândul ei agravează fisură și întregul proces devine ciclic. Dacă nu este găsită o cale de a vindecă fisură sau dacă nu este vindecată de la sine de corpul nostru, ea riscă să devină cronică. Din cauza faptului că marginea canalului anal nu poate „lua o pauză” un timp mai îndelungat pentru că anusul este necesar în timpul defecației, fisură rămâne deschisă.

Printre alte lucruri, fisurile pot apărea și cauzate de un instrument al doctorului. Chiar dacă își iau măsuri de precauție, unii doctori pot rupe din neatenție marginea anusului atunci când examinează zona. Nu este o cauza foarte întâlnită, dar este una posibilă. Fisurile pot determina și apariția unor noduli de piele în partea inferioară a anusului. În mod obișnuit, fisurile de pe anus durează mai mult până se vindecă pentru că în zona nu există glande normale de vindecare, cum sunt în restul corpului. Fisurile anale au tendința să se deschidă foarte repede, ceea ce le face extrem de dureroase și transformă mersul la toaletă intr-un coșmar pentru unii.

În multe cazuri, această afecțiune medicală poate provoca sângerări; această este esență definițiilor fisurilor anale. Unele se vindecă spontan, în timp, dar mulți oameni se confruntă cu fisuri anale cronice sau unele care durează perioade foarte lungi de timp. Există un tratament pentru cauzele apariției fisurilor anale cunoscut sub numele de Vindecă Hemoroizii. Deși poate părea ciudat că fisurile anale sunt puse alături de hemorizi, ambele boli apar în sau în jurul anusului, ambele pot cauza sângerări și pot fi cauzate de scaune țări. Aceste produse sunt uleiuri făcute de Uleiuri Naturale de Vindecare și sunt în totalitate sigure și naturale. Compania care le produce are un record neîntrecut in vindecarea naturală a oamenilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *